Omgeving

Hamingen ligt  tussen de weilanden en natuurgebieden maar ook dicht bij de stad. Het biedt daarom vele mogelijkheden om erop uit te gaan.

Houdt uw van wandelen en fietsen door mooie natuur, of wilt uw cultuur opsnuiven in Staphorst, Meppel of Giethoorn, dit is mogelijk vanuit Hamingen. Het dorp ligt in de gemeente Staphorst maar ligt 2 kilometer vanaf Meppel. Fietsend bent u binnen 14 minuten in het centrum van Meppel, wilt u naar het centrum van Staphorst, dan bent u iets langer onderweg.

De bekende natuurgebieden in de buurt zijn het Reestdal, de Olde Maten, de Zwarte Dennen en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.
U zit ook vlakbij de Reest, een uniek riviertje die zijn oorspronkelijke kronkelende vormen nog heeft. De Olde Maten waar reeën en weidevogels in grote getallen aanwezig zijn en de zwarte dennen waar het in de zomer heerlijk vertoeven is bij de bosvijver.
Ook bent u in een mum van tijd in Giethoorn (17km) wat een van de bekende dorpen is van het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Zoek je rust, of voor bent u een actieve fietsers of wandelaar? Huisje op Hamingen is een geweldige plek waar vanaf veel mogelijkheden zijn.

Afbeelding 12 Overzicht van het dorp Hamingen